Skip to main content

Granskning av Elf Bar 600 Engångsvape

Om du har vejpat ett tag kommer du förmodligen att känna till det stora antalet ”engångsvapes” på marknaden. Även om jag personligen inte använder dem annat än för att granska dem, har de definitivt sin plats på marknaden, och jag kan se varför de har blivit så populära på senare tid. Elf Bar 600 Disposable Pod har funnits ett tag nu, och de har mycket positivt. De är en enkel engångsvape som kan användas direkt ur lådan, och när du är klar med den, slänger du den bara. Det finns inget krångel med inställningar. Ingen fyllning av dem med e-vätska. Du tar bara ut den ur lådan och vejpar. Det är allt. Så nu vet vi lite om det, låt oss nu ta en djupare titt på vad du faktiskt får och hur de presterar för att se om de passar dig.

 

Förpackning och design

Förpackningen hålls enkel som verkar vara fallet med de flesta engångsvapes. Den kommer i en liten låda, och när du öppnar den är den inslagen i en liten förseglingssäker plastpåse för att hålla den fräsch. Engångsvapes är relativt billiga så man förväntar sig ju inget speciellt med förpackningen. Med detta sagt gör den jobbet. Elf Bar 600 Disposable Pod är tunn och kompakt. Jag gillar estetiken och den är skön och ergonomisk att hålla i och vejpa. Om du har använt dessa engångsvapes förut så vet du att de är väldigt små och bärbara och borde passa lätt i din snäva jeansficka. När du vejpar finns det en liten blå ljusindikator, men tyvärr är den placerad vid basen av vejpen, vänd bort från dig så att du faktiskt inte kan se om den lyser när du vejpar (såvida du inte vejpar framför en spegel såklart!). Inte den smartaste designen, men det är inte särskilt viktigt att se den lysa upp så jag är inte så upprörd över detta. Designen på munstycket är bekväm vid inandning och ger en skön mun-till-lungvape. Inte för löst och inte för tight.

Hur länge räcker den?

Dessa kommer med ett 550mAh batteri som de hävdar ger dig 600 bloss – därav namnet ”Elf Bar 600…” Men får du faktiskt 600 bloss? Jag vejpade några av dessa och när jag kom till runt 500-600 bloss fanns det fortfarande en god mängd smak kvar, och batteriet dog inte tidigt. Jag har definitivt upplevt andra märken av engångsvapes som påstår sig ge dig 600+ bloss, och det har funnits några som missat det målet … de blir antingen svaga på smak eller så har batteriet dött tidigt, men detta har inte hänt med någon av de Elf Bar 600 jag har jag provat hittills. Jag fick runt en och en halv dag till två dagars användning beroende på hur mycket jag vejpade. Om du är någon som vanligtvis vejpar väldigt mycket så kan du räkna med något mindre puffar. Jag har några vänner som är mycket lättare vejpare än mig och dessa ”600 puff vapes” kan hålla i flera dagar.

Hur många smaker och är de goda?

Du kan välja mellan ett enormt utbud av 27 smaker. Även om jag inte fick prova varenda smak, var de jag provade verkligen imponerande och fulla av enorma smaker. Jag var verkligen imponerad. De finns i 20 mg (2 %) nikotin, och jag har gjort en lista över alla 27 smaker som du för närvarande kan få nedan:

Apple Peach
Banana Ice
Blueberry
Blue Razz Lemonade
Blueberry Sour Raspberry
Coconut Melon
Cola
Cotton Candy Ice
Cream Tobacco
Elf Berg
Grape
Kiwi Passion Fruit Guava
Lemon Tart
Lychee Ice
Mango
Mango Milk Ice
Peach Ice
Pineapple Peach Mango
Pink Lemonade
Spearmint
Strawberry Banana
Strawberry Ice
Strawberry Ice Cream
Strawberry Kiwi
Watermelon

Här är en liten sammanfattning av några av smakerna.

Apple Peach

Apple Peach-smaken är en av de bästa smakerna jag provat. Du kan känna smaken av både äpplet och persikan, och dessa två smaker komplimenterar varandra riktigt bra. Jag fick mer av äpplet vid inandningen och mer av persikan vid utandningen. Om du gillar dina fruktiga vapes så rekommenderar jag starkt att du provar den här.

 

Banana Ice

Banana Ice är en jag var lite osäker på först. Jag är inte ett stort fan av ”kylda” e-vätskor, men gillade verkligen detta. Den söta, krämiga smaken av banan kombineras med en lätt antydan av mynta för att skapa en uppfriskande vape som jag verkligen ville ha mer av när jag var klar. Jag kanske inte är en stor  engångsvejpare, men jag kommer förmodligen att köpa ett par till av denna smak.

 

Strawberry Banana

Strawberry Banana är en fin och balanserad blandning av söta, mogna jordgubbar och bananer. Jag tror inte att du kan gå fel med denna smakkombo. De flesta älskar jordgubbar och bananer, så varför inte? Lätt en annan favorit hos mig

 

Coconut Melon

Kokos och melon är två smaker som vanligtvis avnjuts separat, och jag trodde inte att jag skulle gilla det. Kokosnöten har en söt, nötaktig smak som kombineras med melonens saftiga sötma. Smakerna kompletterar varandra ganska bra, men det är inte en smakkombo jag skulle gå tillbaka till. Faktum är att jag inte ens avslutade den här vejpen.

Det är inte så att jag inte gillade det, för det var okej, men smakkombinationen var inte så trevlig att jag kände att jag var tvungen att fortsätta vejpa den, till skillnad från de andra jag provade. Men jag är glad att jag provade den!

Hur mycket kostar dom?

I Storbritannien kostar Elf Bar 600 cirka 5 pund styck. Om du är i USA varierar priserna från cirka $5-$7 vardera beroende på var du får dem och hur många du köper. I Sverige så brukar dessa ligga på cirka 99kr styck.

Vart kan du köpa dom?

Du kan köpa dessa både på engångsvape24 och ismokeking

Fördelar 

550mAh batteri Noll underhåll

27 Smakalternativ

Inandning aktiverad

Motsvarar ett 50-tal cigaretter

Nackdelar

Placeringen utav lampan

Sammanfattning

Elf Bar 600 Disposable Pod är ett utmärkt val om du letar efter en enkel vaping-enhet som producerar smak av högsta kvalitet. Med 27 smaker att välja mellan bör du inte ha några problem att hitta några som du kommer att njuta av och förmodligen fortsätta köpa. Den är smal och kompakt och kommer med allt du behöver för att börja vejpa. Det finns verkligen inte mycket jag inte gillar med dessa engångsvapes, så jag ger dem ett solidt    4/5 övergripande betyg baserat på mina preferenser och erfarenheter.

 

 

 

 

Leave a Reply